ScandLift förvärvar GTS

Efter över 30 år som svensk auktoriserad återförsäljare av Genie liftar vässar nu Scandlift sitt serviceerbjudande genom nyförvärvet av det anrika Göteborgsbaserade bolaget GTS. GTS är specialiserat på försäljning, uthyrning och service av bland annat terminaltraktorer och truckar.

Nu står det klart att Scandlift tar nästa strategiska steg i bolagets utveckling genom nyförvärvet av Göteborgs Truckservice, GTS.

-GTS är en intressant investering för oss av många anledningar, säger Christian Eriksson, VD på Scandlift, och fortsätter:
-Våra bolag kompletterar varandra i en rad avseenden. GTS är oerhört starka på servicebiten, en kompetens som de utvecklat under 60 år som familjeägt bolag, och som resulterat i att de idag har en av Västsveriges mest kompetenta verkstäder. Att matcha det med vår kundbas och erfarenhet av försäljning av liftar från världsledande varumärken, det känns klockrent och skapar en stor kundnytta för våra kunder.

GTS har nyligen certifierats som Volvo Penta Service Provider, något som kommer att komma hela den nya konstellationen till godo. Förutom kvalitetsstämpeln det innebär, så kommer det sannolikt innebära en hel rad nya kunder. Totalt kommer de anställda i de båda bolagen att bestå av tolv personer, men det finns redan planer på att stärka upp på verkstaden med servicetekniker samt säljsidan för att möta den ökade efterfrågan.

-Affären innebär en möjlighet för båda parter att fortsätta växa. En större gemensam varumärkesportfölj och ett bredare serviceerbjudande ger oss en ökad stabilitet och trygghet. Det i sin tur gör att vi kan leverera ännu högre kvalitet till våra kunder, både på kort och lång sikt, säger Christian Eriksson.
Det är inte omöjligt att det blir fler förvärv i framtiden. Efter att ha byggt upp en stabil försäljningsverksamhet under många år menar Scandlifts VD att det verkliga slaget om kunderna sker på eftermarknaden. Alla kan leverera en maskin, men vad som händer sedan är det verkligt intressanta.

-Tillsammans med GTS kan vi erbjuda en heltäckande service, och våra kunder kan köpa både lift, terminaltraktor och truck samt underhåll av alla olika maskiner genom en och samma leverantör. Med egna servicebilar kommer vi att kunna ge kunderna service på deras villkor, och vårt nästan 1000 m2 stora verkstadsgolv ger oss precis den plattform vi behöver för att fortsätta utvecklas och växa, avslutar Chistian Eriksson.

-Scandlift och Christian är rätt konstellation för att ta GTS in i nästa fas. Det har varit många spännande och roliga år med GTS men nu kommer vi att fokusera på våra andra verksamheter, säger John Mellin VD för Finn G. Mellin AB.

För mer information, kontakta:
Christian Eriksson, VD Scandlift på christian@scandlift.se eller 0706-114010.