Fabriksbesök Genie

Under onsdagen fick vi i Geniegänget på mässan möjlighet att besöka företagets fabrik i Changzhou. En mycket imponerande anläggning som vuxit oavbrutet sedan 2011 när Genie inledde tillverkningen i lokalerna. Fabriken har på sju år vuxit från 500 maskiner årligen till nuvarande 2 500 där nästa steg är att inleda flerskift.

Genie, Bauma Shanghai Genie factory miniature Genie Lifts Bauma Shanghai

Under den mycket välordnade rundvandring med stopp på alla stationer fick vi en genomgång av varje beståndsdel av tillverkningen. Rundvandringen avslutades med en full demo av samtliga maskiner som görs på fabriken.

Vi deltog även i ”Phase 3 groundbreaking ceremoni” där Terex VD John Garrison samt Genie´s VD Matt Fearon tillsammans med lokala representanter samt en politisk delegation tog första spadtaget till den nya fabriken som kommer byggas för att stå klar 2020 om allt går enligt plan. Det innebär att företaget då kommer ha två moderna och fullt fungerande fabriker i Kina för att klara den ökade efterfrågan av Genie´s produktsortiment både i Kina och internationellt.

 

Läs mer om Genies produkter